Kom tættere på Inclusia

På Stefanshjemmet drømmer vi om også i fremtiden at kunne være et ”leve’nde sted”.  En del af drømmen er Inclusia. Et aktivitetshus, hvor Stefanshjemmets beboere kan mødes med områdets naboer.

Udsigten fra Stefanshjemmet

Når vi drømmer stort og kigger ud i fremtiden, ser vi Inclusia for os. Vi bevæger os fra Stranden og via den nybyggede tunnel under Strandvejen op mod Stefanshjemmet og Inclusia. Vi kommer op i lyset og Inclusia bygningen byder os velkommen. Huset emmer udefra af liv og aktivitet. Umiddelbart ligner det en café, hvor forbipasserende efter en gåtur på stranden er stoppet op og nyder en kop kaffe.

Vi går ind i huset og opdager, at det er langt mere end en café nær stranden.  Det er et velbesøgt aktivitetshus for områdets og Steffanhjemmets beboere. Nogle af vores naboer fra Strandvejen og Carl Nielsens Vej spiller pool, mens et par af vores beboere kigger på og hepper med på deres facon. Ved et andet bord sidder et par damer og strikker. De er pårørende til en beboer, som sidder ved siden af og nyder havudsigten og familiens hyggesnak. Fællesskabet mellem naboerne, pårørende og beboere er det største og vigtigste bevis på, at Inclusia er lykkedes.

Billede 209

Mødet er centralt i Incluisadrømmen

Vi går videre ind og bliver mødt af en infoskærm, der byder velkommen og fortæller historien fra det første kørestolsrace under Classic Race Arhus i 2016, hvor vi deltog for første gang og for alvor begyndte at drømme om Inclusia. Mange år er gået siden da. Kørestolsrace under Classic Race Aarhus er blevet en fast tradition under løbet. De første år, måtte vi kæmpe lidt for at finde deltagere, men nu er der lange ventelister af kørestolsbrugere, der gerne vil deltage. I årenes løb er der afholdt masser af arrangementer for vores beboere og naboerne med alt fra koncerter, bankospil, kunstkurser, foredrags- og debatarrangementer hvor vi tog hul på de vigtige emner som f.eks. inklusion, integration og normalitet, udflugter, løbeture, hvor løberen skubbede kørestole og cykelture på specialbyggede cykler. Alle disse initiativer er udført i et unikt samarbejde mellem Stefanshjemmets beboere og personale, områdets beboere og frivillige fra hele Århus. Sten for sten har vi sammen bygget Inclusia og gjort det til et projekt, som en lang række fonde og private investorer har troet på og valgt at investere i.

Vi kniber os selv i armen og vender tilbage til virkeligheden. Inclusia er endnu en drøm, som vi en dag håber vil lykkes.

Vi er stadig i 2016, og vi har afviklet det første kørestolsræs med ni hurtige deltagere. Vi tror på, at drømmen en dag vil lykkes og vi glæder os til at møde de mange mennesker, der sammen med os alle på Stefanshjemmet skal gøre det muligt. Planlægningen til Inclusialøbet 2017 er så småt i gang. Vi håber og glæder os til en god dag med fart over feltet, og hvor der er endnu flere deltagere.

Sten for sten skal vi sammen bygge Inclusia, så det ikke forbliver en drøm, men bliver et uundværligt aktivitetshus og en del af hverdagslivet nær Strandvejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>